Telekom Srbija pokreće mlade programere

Telekom Srbija pokreće mlade programere

Kompanija Telekom Srbija raspisala je novi ciklus mts app konkursa namenjen talentovanim učenicima srednjih škola sa specijalizovanim odeljenjima za matematiku, informatiku i računarstvo.

Konkurs za izradu aplikacija za mobilne uređaje u Android™-u i iOS-u Telekom Srbija organizuje po osmi put i time još jednom potvrđuje svoju usmerenost ka ulaganju u mlade talente i njihovo usavršavanje na polju savremenih tehnoloških i komunikacionih rešenja.

Predstojeći mts app konkurs okupiće najveći broj učenika do sada, budući da u njemu učestvuje čak 37 škola iz čitave Srbije!

Kao i prethodni i ovaj konkurs će imati regionalni karakter, jer će u organizaciji m:tel Banja Luka i m:tel Podgorica, prema istim pravilima, biti realizovan i u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Timovi učenika takmičiće se prvo u državnom finalu, sa vršnjacima iz svoje zemlje, a ukoliko njihova aplikacija bude među pet najboljih, stiču pravo da se nađu u konkurenciji “Regionalnog app izazova” i takmiče se sa učeničkim timovima iz susedstva.

Glavnu nagradu na “Regionalnom app izazovu” predstavljaće poseta konferenciji IDTechEx Show u Berlinu, u aprilu sledeće godine, a biće dodeljena i specijalna nagrada za inovativnost.

Na oba nivoa takmičenja – državnom i regionalnom finalu, vrednuje se ideja, kompleksnost rešenja, realizacija, inovativnost, a posebno društveno korisna namena aplikacija, doprinos razvoju telekomunikacionih usluga, kao i doprinos unapređenju upotrebe mobilnih telefona i uređaja.

Telekom Srbija ovim konkursom nastoji da podstakne kreativnost, timski i preduzetnički duh među talentovanim srednjoškolcima, pružajući im mogućnost da unaprede i primene svoje znanje u procesu izrade aplikacija.

Kao projekat koji podstiče mlade da kroz izradu aplikacija realizuju jedan svoj projekat, razviju preduzetničke veštine i na taj način postanu pokretači, mts app konkurs jedan je od vodećih u okviru kampanje “Pokrećemo pokretače” kojom Telekom Srbija ističe pokretače pozitivnih promena u svom okruženju.

Više informacija o mts app konkursu, prijavljivanju i uslovima pogledajte OVDE

Škole koje učestvuju u mts app konkursu U osmom mts app konkursu učestvuju timovi:

Matematičke gimnazije iz Beograda, Gimnazije “Dušan Vasiljev” iz Kikinde, Gimnazije “Bolyai“ iz Sente, Zrenjaninske gimnazije, Gimnazije “Svetozar Marković“ iz Subotice, Gimnazije “Veljko Petrović” iz Sombora, Mitrovačke gimnazije iz Sremske Mitrovice, Gimnazije Mladenovac, Gimnazije “Patrijarh Pavle” iz Beograda, Gimnazije “Sveti Sava” iz Beograda, Zemunske gimnazije, Šeste beogradske gimnazije, Gimnazije “Miloš Savković” iz Aranđelovca, Prve kragujevačke gimnazije, Druge kragujevačke gimnazije, Gimnazije “Svetozar Marković” iz Jagodine, Gimnazije Paraćin, Gimnazije Smederevo, Gimnazije „Sveti Sava“ iz Požege, Prijepoljske gimnazije, Užičke gimnazije, Gimnazije “Vuk Karadžić” iz Loznice, Šabačke gimnazije, Gimnazije Kruševac, Gimnazije Ivanjica, Gimnazije Kraljevo, Gimnazije Novi Pazar, Gimnazije Zaječar, Gimnazije Leskovac, Gimnazije “Bora Stanković” iz Vranja, Gimnazije Pirot, Gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj” iz Novog Sada, Gimnazije “Bora Stanković” iz Niša, Gimnazije “Svetozar Marković” iz Niša, Valjevske gimnazije, Prve beogradske gimnazije i Računarske gimnazije iz Beograda.

IZVOR: MONDO.RS

Comments are closed.