Poziv za uključivanje 100 talentovanih mladih istraživača

Poziv za uključivanje 100 talentovanih mladih istraživača

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja objavilo je danas poziv za učešće 100 talentovanih mladih istraživača u naučnoistraživačkim projektima koje realizuju akreditovane naučnoistraživačke organizacije u tekućem ciklusu istraživanja.

Pravo da učestvuju na pozivu imaju istraživači koji su prvi put upisali doktorske studije u školskoj 2018/2019 godini, a poziv će biti otvoren do 15. decembra.

Ovim pozivom, kao i prethodnim Vlada Republike Srbije i resorno Ministarstvo šalju jasnu poruku da žele da najbolji mladi istraživači ostanu u Srbiji i postižu zapažene rezultate u svojoj zemlji.

Nakon osam godina u kojima nije bilo sličnih poziva Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je 1. marta objavilo Poziv za talentovane mlade istraživače – studente doktorskih akademskih studija za učešće na naučnoistraživačkim projektima.

Pravo da se prijave imali su doktorandi čija je prosečna ocena na prethodnim nivoima studija bila najmanje devet, dok je drugi uslov bio da kandidat nema više od 30 godina (rođeni 1988. godine ili kasnije).

Definisanjem ovakvih uslova cilj je da se postigne izvrsnost, odnosno da se u sistem finansiranja uključe najbolji mladi istraživači.

Do sada se, po ovom pozivu, na projekte koje finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uključilo više od 840 novih istraživača, a proces uključivanja je i dalje u toku, zbog složene procedure izbora u zvanja.

IZVOR: Tanjug

Comments are closed.