Milion knjiga za Srbiju

Milion knjiga za Srbiju

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju „Adligat“ nastavlja sa projektom poklanjanja publikacija bibliotekama i pojedincima širom Srbije i regiona „Milion knjiga za Srbiju“, što je jedna od najvećih akcija pomoći bibliotekama u istoriji Srbije.

Novi paketi su spremni za desetak biblioteka, a među njima su i veće donacije za biblioteke u Kumanovu i Nikšiću. Nedavno su poslate knjige za manastir Vaselinje (pored Glamoča), donacija koja treba da pruži značajnu pomoć u organizovanju dopunske nastave srpskog jezika u ovom mestu.

U prethodnih nekoliko godina poklonjeno je više od pola miliona knjiga koje su otišle u više od tri stotine institucija. U proteklih godinu dana deset hiljada knjiga darovano je za 29 zatvorskih biblioteka, a velike količine kvalitetnih naslova primilo je i 25 bolnica, stacionara i ambulanti širom Srbije, što je organizovano u saradnji sa Srpskim lekarskim društvom. U toku je akcija poklanjanja knjiga za 50 škola, a zahvaljujući dosadašnjim akcijama ovog udruženja osnovane su tri seoske školske biblioteke.

IZVOR: Kuća dobrih vesti

Comments are closed.