Medicinska pomagala za ugrožene u Srbiji i lečenje

Medicinska pomagala za ugrožene u Srbiji i lečenje

Kada se moj otac naglo razboleo, uprkos brojnim odlascima u Urgentni centar KC Vojvodine, nije mu pružena adekvatna medicinska pomoć i on nije zadržan u bolnici. Rečeno nam je da je on dobro i da se vrati kući. Doktori kliničkog centra su se više fokusirali na unos podataka u računar nego na pregled mog bolesnog oca, sada pokojnog, Petra Rodića.

Bolest je brzo napredovala. Metastaze na mozgu.

Život mu je “visio o koncu” i opstajao zahvaljujući terapiji doktorice koja je nadasve humana i požrtvovana za svoje pacijente, gđe.Dragice Miladić Đurković. Moja porodica i ja smo joj neizmerno zahvalni.

Zahvalni smo i doktoru Slobodanu Marjanoviću čija je stručnost neprocenjiva i koji nam je dao izuzetne smernice za lečenje. Nažalost, bolest je već bila u terminalnoj fazi jer smo se pomenutim doktorima prekasno javili, obavljajući prethodno bezbroj pregleda u privatnoj praksi.

Također, želim da zahvalim svim medicinskim sestrama Doma Zdravlja Beočin.

Kada je moj otac konačno primljen u bolnicu, rečeno nam je da je to “bolnica, a ne umiraonica”, a njemu su kao pacijentu rekli da će živeti još dve nedelje.

Nepokretan, bez mogućnosti da govori, pušten je kući.

Tada počinje moja potraga za ortopedskim pomagalima. Bezbroj pokušaja je bilo bezuspešno dok se po preporuci prijatelja, predsednika Udruženja za osobe sa invaliditetom -Feniks, nisam obratila organizaciji INHELP. Oni su obezbedili invalidska kolica za mog oca koja nisu stigla jer je tata preminuo. Sada ovoj organizaciji treba pomoć u vidu transporta invalidske opreme iz Nemačke i novčanih donacija. Molim sve koji su u mogućnosti, da im pomognu. Većina opreme je namenjena deci.

Više o fondaciji INHELP mozete saznati na Facebook stranici 
https://m.facebook.com/profile.php?id=1522765495 ) i iz članaka i 
priloga sa prethodnih akcija ( https://www.prva.rs/web-tv/info/exploziv/83367/exploziv-22052019/302068/covek-velikog-srca i 
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3244667/humani-srbin-iz-nemacke-poklonio-800-pomagala-invalidima ). 

IN MEMORIAM PETAR RODIĆ (1947.-2019.)

Mia Rodić

zastupnik udruženja GlobusComments are closed.