KNJIGE ZA DECU “Blic fondacija” pokreće novu veliku akciju: Školama i vrtićima širom Srbije biće donirano 74.000 naslova

KNJIGE ZA DECU “Blic fondacija” pokreće novu veliku akciju: Školama i vrtićima širom Srbije biće donirano 74.000 naslova

Znajući koliko je značajno da deca usvoje ljubav prema knjizi i čitanju od malih nogu, “Blic fondacija” je pokrenula novu akciju “Knjige za decu” u sklopu koje će 74.000 knjiga biti donirano bibliotekama u 400 škola i 175 vrtića širom Srbije.

Na listi knjiga koje će dobiti biblioteke osnovnih škola, predškolskih ustanova i vrtića u više desetina gradova diljem Srbije nalaze se najzanimljiviji naslovi beletristike i zabave, namenjenih deci uzrasta do 4. razreda osnovne škole.

Tu su “Maša i medved”, “Guliverova putovanja”, “Robin Hud”, bajke “Pepeljuga”, “Crvenkapa”, “Čarobni pasulj”… Zahvaljujući ovoj donaciji “Blic fondacije”, mališani će ponešto naučiti i o Meksiku, Egiptu, Francuskoj, Kini… Za one najmlađe tu su i neverovatne pustolovine najčuvenijeg pileta Kalimera i drugih njima već znanih superheroja.

U mnogim mestima ova izdanja će obogatiti biblioteke škola i vrtića, a tamo gde ih još nema ove knjige će biti začetak stvaranja zbirke koja će se s godinama uvećavati.

U eri digitalne tehnologije koja nezaobilazno sve više okupira mlade generacije, stvaranje čitalačke navike i razvijanje ljubavi prema knjizi od nemerljivog je značaja jer knjige otvaraju mališanima put ka jednom sasvim novom svetu i podstiču maštu koja je jako važna za pravilan razvoj.

IZVOR:BLIC.RS


Comments are closed.