Izabran konsultant za sanaciju Palićkog jezera

Izabran konsultant za sanaciju Palićkog jezera

Posch and Partners izabran je za konsultanta na projektu sanacije Palićkog jezera, što je bio jedan od preduslova za realizaciju projekta vrednog 6,5 mil EUR koje je obezbedila Vlada Nemačke.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u saradnji sa Nemačkom razvojnom bankom KfW tokom protekle sedmice zaključilo je ugovor sa stručnim konsultantom uz čiji nadzor i uputstva, posle izveštaja koji će podneti u roku od najmanje dva meseca, može da se pristupiti raspisivanju tendera za nabavku radova na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Palić, crpne stanice i spojnog potisnog voda.

Informacija je saopštena na zvaničnom gradskom sajtu Subotice nakon sastanka učesnika projekta Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš, koji je održan bez prisustva medija.

U izveštaju se podseća da će se, osim navedenog, otpočeti i sa pripremnim aktivnostima za izgradnju zaštitnog pojasa oko jezera Palić i jezera Ludaš, kao i aktivnostima vezanim za biomanipulaciju.

Cilj projekta Zaštita biodiverziteta i voda jezera Palić i jezera Ludaš, za koji je obezbeđena bespovratna donacija Vlade SR Nemačke, jeste poboljšanje kvaliteta vode Palićkog i Ludaškog jezera, kao preduslova za stvaranje boljih uslova za očuvanje biološke raznovrsnosti i stvaranje potencijala za razvoj turizma ovog područja.

– Grad Subotica je ispunio sve preduslove koji su bili neophodni za početak implementacije projekta i 17. novembra 2017. godine zaključen je sporazum o finansiranju između nemačke KfW banke, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Subotice, JP Palić Ludaš i JKP Vodovod i kanalizacija. Sporazum o finansiranju potpisan je na iznos donacije od 6,5 mil EUR – navodi se u izveštaju objavljenom na zvaničnom gradskom sajtu.

IZVOR:EKAPIJA.COM

Comments are closed.