Građevinski materijal za izbegličke porodice

Građevinski materijal za izbegličke porodice

BAČKA PALANKA: Nastavljeno je kontinuirano pomaganje porodicama izbeglih i raseljenih porodica koje su raspadom bivše države novi dom našle u Bačkoj Palanci.

U maloj sali Skupštine opštine predsednik opštine Branislav Šušnica potpisao je nove ugovore sa korisnicima sredstava namanjenih za poboljšanje uslova stanovanja porodica izbeglih.

Predmet ugovora je dodela građevinskog materijala za popravku ili adaprataciju seoskih kuća sa okućnicom za domaćinstava koja su bila korisnici Programa kupovine seoskih domaćinstava iz sredstava buyeta Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Potpisani su ugovori kroz dva programa koji su finansirani iz Republičkog budžeta, rekao je, pored ostalog, Šušnica.

Kako je dodao, prvi paket sadrži pet paketa građevinskog materijala u vrednosti od po 550.000 dinara, a drugi tri paketa u pojedinačnoj vrednosti 200.000 dinara za one koji su bili korisnici Programa kupovine kuća u selima naše opštine.

Očekuje nas završetak izgradnje 16 stambenih jedinica namenjenih izbegličkim porodicama u palanačkom Stambenom naselju Sinaj, poručio je Šušnica.

Predviđeno je i 12 stambenih jedinica sa okućnicom u vrednosti od po 9.500 evra, kao i 26 grantova od vrednosti po 1.500 evra. Iz budžeta RS obezbeđeno je i 23 paketa građevinskog materijala čija je vrednost 9.000 evra.

M. Sudžum

IZVOR:DNEVNIK.RS

Comments are closed.