Fondacija 021 i ove godine prikuplja paketiće za decu u Svratištu

Fondacija 021 i ove godine prikuplja paketiće za decu u Svratištu

Novogodišnja humanitarna akcija prikupljanja pomoći za mališane Svratišta za decu i mlade održaće se u četvrtak, 27. decembra, od 18 časova u kafeu „Pero“ (Zmaj Jovina 5) u organizaciji Fondacije „021”.

Ljudi dobre volje mogu da donesu slatkiše i igračke, kao i pribor za crtanje, blokove, bojice i flomastere, ali i sve ono što doprinosi bezbrižnom detinjstvu. Neophodna su i sredstva za ličnu higijenu, dezodoransi, paste za zube, četkice, kao i topla odeća, kape, rukavice, čarape i donji veš.

– Svratište za decu je usluga koja postoji od 2010. godine i za osam godina pomogli smo velikom broju dece da nađu sigurno i toplo mesto, sklonjeni od rizika koje ulica sa sobom nosi – kaže vaspitačica u Svratištu Ivana Perić. – Radimo sa decom koja su izložena teškim oblicima rada, koja rano nauče da treba da brinu o sebi i porodici, koja rano nauče da ne traže, da trpe i da ćute. Tu smo da im pomognemo da imaju srećno detinjstvo i odrastanje. Podrška smo i njima i njihovoj porodici i zajedno gradimo bolje mesto za sve.

Plan je taj da i ove Nove godine Fondacija obraduje više od sto dece. Na prethodnoj humanitarnoj večeri za decu Svratišta u novembru, skupljeno je 30.000 dinara i nekoliko paketa tople odeće, a u toku je i akcija „Deda Mraz stiže u Svratište” u kojoj se, takođe, prikuplja zimska odeća i školski pribor. Akciju možete da podržite i uplatom na račun: Fondacija 021 Novi Sad, Svetozara Miletića 45, na tekući račun broj: 340-000001100505282.

IZVOR:DNEVNIK.RS

Comments are closed.