Drugo mesto u Budimpešti za startap ekipe s PMF-a – FeJuice

Drugo mesto u Budimpešti za startap ekipe s PMF-a – FeJuice

Ekipa s novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, koju čine Marija Lesjak, Ivana Beara i Nataša Simin, kao i preduzetnica Bojana Mumović Peruško takođe iz Novog Sada, osvojila je drugu nagradu na prestižnom takmičenju za najbolju biznis ideju u oblasti hrane u organizaciji Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT).
fejuice pmf
Foto: pmf.uns.ac.rs
Takmičenje se održalo 16. novembra u Budimpešti, gde se od inicijalnih 75 timova iz Evrope, takmičilo 6 najboljih. Cilj takmičenja je bio predstaviti svoju inovativnu biznis ideju u formi biznis plana i prezentacije od četiri minuta članovima žirija.

Novosadska ekipa takmičila se startapom FeJuice, čiji su inovativni proizvod su sokovi od voća i povrća za prevenciju i tretman anemije. Ideja za FeJuice sokove je proistekla iz naučnog istraživačkog rada tima sa Prirodno-matematičkog fakulteta. Žiri je na osnovu atraktivnosti ideje, potrebe tržišta za datim proizvodom i kvaliteta tima, dodelio najboljim startapima vredne novčane nagrade kao priznanje i podstrek za nastavak razvoja njihovog biznisa.

V. C.

IZVOR: Dnevnik.rs

Comments are closed.