“Festival ljubavi”: Novi Sad po drugi put prestonica ljubavi

“Festival ljubavi”: Novi Sad po drugi put prestonica ljubavi

Drugi “Festival ljubavi” zatvoren je u subotu, 17. februara, a na Trgu slobode su uživali prvenstveno najmlađi Novosađani, vozeći se na karuselu.

Na glavnoj bini nastupili su DJ Aleksandar, hor “Radio”, Muški hor “Milenko” i pevačica Tanja Banjanin.

Od 1. do 17. februara, Novosađani i veliki broj turista, uživali su u svakodnevnom muzičkom programu na Trgu slobode. Na bini su nastupali dečiji vokalni sastavi, akustične grupe, plesni sastavi, a dve večeri su bile posvećene i venecijanskom i brazilskom karnevalu.

Veliki broj vlasnika kućnih ljubimaca okupio se na Dog show – reviji pasa, a žiri je nagradio najlepšeg, najposlušnijeg i psa sa najboljim stajlingom.

U drvenim kućicama, i ove godine izlagači su tokom trajanja festivala ponudili hranu, piće i rukotvorine. Trg je ponovo krasio zid od prirodnog cveća “Flower wall” na kom je na 30 svetskih jezika ispisana reč “ljubav”.

Posetioci su mogli da se fotografišu kod “vrata ljubavi”, “kissing pointa” i retro zida sa ramovima za slike, kao i da se provozaju fijakerom ljubavi ili karuselom.

“Festival ljubavi” je ove godine prvi put održan i na drugim lokacijama u gradu. Ljubavne priče koje kriju umetnička dela posetioci su mogli da čuju u Galeriji Matice srpske, Spomen-zbirci Pavla Beljanskog i Galeriji likovne umetnosti poklon-zbirci Rajka Mamuzića. U maratonu filmskih ljubavnih klasika uživalo se u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine. Održane su i tri promocije knjige – Nenada Novaka Stefanovića “Vodič kroz ljubavnu istoriju Beograda”, Jelene Bačić Alimpić “Nigde nema te” i Aleksandra Đuričića “Čuvarkuće – Udovice pisaca”. Najkreativnije fotografije napravljenje kod “Kissing Pointa” na Trgu slobode donele su vlasnicima poklone u bioskopu Arena Cineplex.

 

IZVOR:MOJNOVISAD.COM

Comments are closed.