Samo sa ličnom kartom po nova dokumenta!

Samo sa ličnom kartom po nova dokumenta!

 

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije Kori Udovički izjavila je danas da će građani ubuduće samo s ličnom kartom moći da vade nova dokumenta i da gradske uprave više nemaju prava da od građana traže podatke koje već imaju u službenim evidencijama.

Ona je dodala da se u ministarstvu već pripremaju inspekcije koje će u narednom periodu proveriti da li se i kako primenjuje Zakon o opštem upravnom postupku.

Komentarišući odluku nove vlasti u Gornjem Milanovcu da smeni načelnicu Gradske uprave Goricu Petrović koju je Ministarstvo ranije proglasilo za najbolju načelnicu, Udovički je rekla da je od lokalne samouprave tražila informacije zašto je do toga došlo.

– Mi nismo imali uvid u sve što je rađeno u upravi Gornjeg Milanovca, ali znamo da je taj grad za ministarstvo bio model prilikom određivanja novih odredaba, jer smo na primeru tog grada videli da je moguće da uprave odlično rade bez pomoći Republike – rekla je Udovički.

Ona nije htela da odgovori koliko je radnika iz državnih službi dobilo otkaz u okviru racionalizacije zaposlenih, ističući da je te podatke iznela na konferenciji za novinare u Beogradu i da “nema novih brojeva”.

IZVOR:TELEGRAF.RS

Comments are closed.